och här är receptet:
Vispa 2 ägg, 2 dl socker, 1 dl mjölk och 100 g smör till en fluffig smet. Blanda ihop 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 2 msk kakao i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Fyll formarna från Lagerhaus (klarar upp till 230 grader) till hälften, grädda i ca 12-13 minuter i 200 grader. Ringla över chokladsås i valfri mängd och häll över lite strössel. Klart!
Chokladmuffinsen serverades på min nyligen svärmorsärvda bricka Plattan av Barbro Tryberg & Martin Norrlind. Brickan är formgiven efter Jörgen Kjaergaards svart-vita mönster för Sergels Torg 1960. Födelsedagståget är en present från Åhléns och mostrarna. Inköpt för 3-4 år sedan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar